Zakelijk een auto leasen


Als ondernemer heeft u besloten om u te laten ontzorgen door één of meerdere auto’s te gaan leasen. Dan staat u direct voor de keuze of u zakelijk of privé wilt leasen. Wanneer kiest u voor zakelijk leasen?

Voordelen

Bij het zakelijk leasen van een auto kunt u alle daadwerkelijke autokosten, zoals de leasekosten, kosten voor onderhoud en kosten voor brandstof, direct van de belasting aftrekken. Daarnaast is ook de BTW aftrekbaar. Wanneer u een auto privé leaset is dat niet mogelijk. Dan kunt u alleen de zakelijk gereden kilometers tegen een geringe vergoeding aftrekken.

Nadelen

Wanneer u een auto zakelijk leaset en er ook privé mee rijdt krijgt u te maken met een fiscale bijtelling. Afhankelijk van het type auto wordt er dan een bepaald percentage van de cataloguswaarde van uw auto bij uw belastbaar inkomen opgeteld. Wanneer u de auto niet privé rijdt heeft u geen bijtelling, maar dan is een sluitende kilometerregistratie verplicht.

Mogelijkheden

Wilt u zakelijk een nieuwe auto leasen? Via Hazel Lease zijn daarvoor twee mogelijkheden:

Wilt u meer weten over het zakelijk leasen van een auto? Lees dan verder of neem vrijblijvend contact op met Hazel Lease.